Snackbakjes van suikerriet

dinsdag 27 november 2018 - Suikerriet wegwerpservies wordt gemaakt van de snel groeiende suikerriet plant. Bij de productie van suiker blijven de stengels over als restproduct. Deze stengels zouden zijn afgebrand maar dienen nu als biobased grondstof voor de productie van ons suikerriet wegwerpservies.

Suikerriet wegwerpservies is smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 100°C en heeft een strakke maar natuurlijke uitstraling. Suikerriet producten zijn zeer stevig en hierdoor prettiger in gebruik dan plastic wegwerpservies. Ons suikerriet wegwerpservies is gecertificeerd voor voedselcontact en composteerbaarheid volgens EN13432.

Winnaar categorie Concepts, Interior & Design - Horecava Innovation Award 2019
De combinatie van duurzaamheid, grote impact en fraai design doet de jury van de categorie Concepts, Interior & Design kiezen voor de 100% composteerbare snackbakjes van suikerriet. “Weg met de witte plastic patatbakjes! Dit oogstrelend alternatief geeft een aanzienlijke vermindering van het afvalprobleem”, aldus de jury.

Bekijk de snackbakjes van suikerriet

< Terug naar het overzicht