Berties IJssalon

In Waardenburg en omstreken is het softijs, liefst met slagroom, van Bertie’s IJssalon een begrip. Doorgaande automobilisten rijden er zelfs even de A2 voor af om een ijsje bij Bertie Koemans te gaan eten. De ijssalon verhuisde in 2017 naar een nieuw pand, naast de nieuwe Coop in het dorp. Bertie’s IJssalon is zes maanden per jaar zes dagen per week open van 13.00 tot 20.00 uur.

De Perfecto ijskoffie is een van mijn hardlopers
Bertie Koemans:
“Ik werkte als meisje bij de supermarkt, waarvan de ijssalon toen was. ’s Avonds stond ik dan in de ijssalon. Veertien jaar geleden heb ik de salon overgenomen en ik heb het er elke dag naar mijn zin. Mijn klanten zijn altijd vrolijk en de vele fietsers, motorrijders en kinderen brengen veel gezelligheid. Het terras is een soort ontmoetingsplaats voor de mensen uit het dorp. De vorige eigenaar van de ijssalon was al klant van H.S.B. HAAFTEN. Ik ben inmiddels ook veertien jaar klant. H.S.B. levert al mijn ingrediënten voor ijs, milkshakes en koffie, bijna alle machines en mijn disposables. Ze hebben altijd alles op voorraad en als ik eens iets tekortkom, leveren ze het snel.

Voor mij is het een groot voordeel dat ze ’s middags kunnen leveren, gezien mijn openingstijden. Ik vind het heel belangrijk dat de kwaliteit van de producten goed is. Als ik goede ingrediënten gebruik, kan ik ook weer kwaliteit leveren aan mijn klanten. Neem bijvoorbeeld de warme, pure chocoladetopping op onze ijsjes. Deze kwaliteit maken ze niet veel meer en daar komen de mensen voor terug. Hetzelfde geldt voor onze milkshakes. Ik draai die zelf met een machine van H.S.B. waardoor ik de smaak en dikte zelf kan bepalen. Onze milkshakes zijn daardoor heel populair. Ook de ijskoffie van Perfecto loopt heel goed. H.S.B. heeft mij goed geadviseerd of dit een goede toevoeging aan mijn assortiment zou zijn. Ze hebben de machine geplaatst om te kijken of het ging lopen. Zij hadden er het volste vertrouwen in, en dat bleek te kloppen. De Perfecto ijskoffie is nu een van mijn hardlopers.”

Facebook Berties IJssalon