SVO Vakopleiding FOOD

SVO vakopleiding food biedt meer dan 25 verschillende opleidingen en diverse trainingen op het gebied van food. SVO leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. De opleidingen worden gegeven op mbo-niveau.

H.S.B. HAAFTEN is al jarenlang onze vaste partner
Dik Ruitenbeek:
“In onze vakschool in Houten hebben we vier praktijkruimtes gecreëerd: een slagerij, worstmakerij, een vislokaal en een kooklokaal. HSB Grootkeukens heeft voor het kooklokaal de grootkeuken geadviseerd en geleverd. Deze keuken wordt iedere dag gebruikt door onze koks in opleiding. Er zijn steeds 10 tot 20 studenten bezig in de keuken.

Onze school heeft in de afgelopen jaren een transitie gemaakt. SVO was de Slagers VakOpleiding. Het slagersdeel krimpt al jaren en maakt plaats voor voeding brede opleidingen. Dat betekent dat we inmiddels ook andere eisen stellen aan onze grootkeuken. Ik zou de grootkeuken graag nog professioneler zien, met grotere kachels en een grotere frituur.

Naast de grootkeuken heeft HSB Grootkeukens twee mobiele kookunits geleverd voor een andere praktijkruimte. Deze oplossing bestaat uit twee werkbanken op wielen, met ieder twee inductiekookunits en rvs-opbergruimte. Deze gebruiken we bijvoorbeeld voor verkoopmedewerkers in opleiding, die eenvoudige gerechten moeten kunnen bereiden.

SVO heeft meerdere locaties in Nederland, en HSB Grootkeukens is al jarenlang onze vaste partner. Met Ton Vernoij van HSB heb ik altijd een goede klik. Hij is heel hulpvaardig en denkt goed mee, zoals bij de mobiele keukenblokken. Hij is heel betrokken bij onze school.”

www.svo.nl