
Speel in op de koffietrend voor ijs(koffie)!
IJskoffie is al jaren populair, maar in 2025 zien we een opvallende ontwikkeling: de combinatie van koffie en ijs wordt steeds creatiever én winstgevender. Denk aan ijskoffies, romige koffietoppings en lekkere decoraties. Voor horecaondernemers in cafetaria’s, lunchrooms en restaurants is dit hét moment om in te spelen op deze smaakvolle trend. In dit artikel ontdek je hoe je met een paar slimme producten en tips jouw menukaart kunt verrijken.
IJskoffie: meer dan alleen koffie met ijsblokjes
De moderne consument verwacht méér dan een simpel bakje koffie met wat ijsblokjes en melk. De voorkeur gaat uit naar een beleving: een romige, frisse koffiecreatie die er ook nog eens aantrekkelijk uitziet. Denk aan ijskoffies met slagroom, toppings, en zelfs decoraties die zorgen voor een unieke smaak én Instagram-waardige presentatie. Daar staat tegenover dat je ook meer rendement kunt behalen wanneer je presentatie goed is.
1. Perfecto IJskoffie mix – voor in de slushmachine
Met de Perfecto IJskoffie Mix (1,1 kg) maak je eenvoudig een heerlijk romige ijskoffie uit de slushmachine. De mix is eenvoudig te bereiden, zorgt voor een hoog rendement en is perfect aan te vullen met slagroom of een smaakvolle topping. Ideaal voor drukke lunchrooms of cafetaria’s waar snelheid én smaak belangrijk zijn. Bij cafetaria La Promenade in Veenendaal zijn ze groot fan van Perfecto ijskoffie. "Wanneer iemand de ijskoffie heeft geproefd, staat de volgende al in de rij", aldus eigenaar Jimmy.
2. Topping koffie – romige afwerking met koffiesmaak
Voor wie zijn ijscreaties wil upgraden met een extra smaaklaag is er de topping koffie van NIC (0,5L). Deze romige koffiesaus past perfect over softijs, maar ook als afmaker op een verse ijskoffie met slagroom. De toppings van NIC geven je dessert of drankje een luxe uitstraling zonder veel moeite. Schenk hem in het glas met ronddraaiende beweging of top af op de slagroom.
3. Koffie crunch – decoratie met bite
Maak je creaties écht af met de koffie crunch van NIC (1kg). Deze knapperige topping is oorspronkelijk bedoeld als decoratie voor softijs, maar werkt ook geweldig bovenop slagroom of koffiespecialiteiten. De textuur en smaak zorgen voor een verrassende twist.
5 tips om de koffie-ijstrend toe te passen in jouw zaak
-
Creëer een ijskoffie van de week
Varieer met toppings, siropen en decoraties. Zet elke week een andere smaakcombinatie in de spotlight. Bijvoorbeeld hazelnoot ijskoffie met slagroom & koffie crunch. -
Voeg een ‘koffie specials’ sectie toe aan je dessertkaart
Bied combinaties aan zoals een bolletje vanille-ijs in een espresso (affogato), of een softijsbeker met koffietopping en crunch. -
Werk met presentatie
Serveer ijskoffies in glazen in plaats van kartonnen bekers. Werk af met slagroom, topping en een rietje. Het oog wil ook wat! -
Denk aan meeneemopties
Bied je ijskoffies ook to-go aan. Zeker bij warme dagen kiezen klanten graag voor een verfrissende koffietraktatie onderweg. -
Gebruik social media
Post regelmatig foto’s van je koffiecreaties.
Lees ook: ijstrends 2025 met Carin Jagt van NIC Nederland
De koffie-ijstrend is een blijvertje, en biedt volop kansen voor horecaondernemers. Met producten zoals de Perfecto IJskoffie mix, de koffie topping van NIC en de knapperige koffie crunch heb je alles in huis om snel in te spelen op deze populaire zomertrend. Of je nu een cafetaria runt, een lunchroom beheert of een restaurant exploiteert — ijskoffie hoort op de kaart!
Liever even bespreken wat HSB voor jou kan betekenen?
Bel HSB: 0418 55 68 68
Mail HSB: info@hsb-haaften.nl